Vlotte tekst nodig? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb psychologie gestudeerd en ben ook een aantal jaar werkzaam geweest als psycholoog. Dat maakt dat ik een goed inzicht heb in de menselijke geest. Mijn allergrootste passie in het leven is echter schrijven. Het vertellen van verhalen. Welk verhaal wil jij vertellen? Misschien kan ik je er wel bij helpen.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met me op: lara@larametman.nl

 

Waarom Lara Metman Teksten?

Mijn grootste passie in het leven is schrijven. Het vertellen van verhalen. Als kind schreef ik al complete boeken over de avonturen van dinosauriërs en eenhoorns. Laat ik hier beginnen met het verhaal achter Lara Metman Teksten.

Na mijn studie psychologie kwam ik te werken als (surprise surprise) psycholoog. Hoewel dit werk mij veel voldoening en uitdaging bood, was het niet het werk waar mijn hart lag. Na twee jaar dit werk te hebben gedaan, merkte ik dat het niet langer ging. Ik moest mezelf de vraag stellen: wat wil ik dan wel?

Het antwoord was eigenlijk vrij duidelijk. Datgene wat altijd een rode draad in mijn leven is geweest, is schrijven en het vertellen van verhalen. Ik was als kind van alle buurtkinderen en alle neefjes en nichtjes doorgaans degene die de fantasieverhalen verzon (meestal over dinosauriërs).

Op de middelbare school waren Engels en Nederlands de vakken die mij het beste af gingen en tegelijkertijd de vakken waar ik het minste moeite voor hoefde te doen. Regelmatig komen mensen in mijn omgeving naar me toe als ze hulp nodig hebben bij een sollicitatiebrief, een scriptie of een sinterklaasgedicht (ook heel belangrijk!).

Zelfs in mijn werk als psycholoog- een beroep waarbij je merkwaardig veel moet schrijven- was het pen op papier zetten mijn favoriete onderdeel van het werk. De meeste collega’s zagen het rapporteren als een vervelende bijkomstigheid en raffelden het dan ook liever af. Ik vond dat juist het leukste deel van de baan en maakte er prachtige epistels van, wat vervolgens veel verbazing en bewondering oogstte.

Toen ik al deze verschillende levensgebeurtenissen op een rijtje zette, was het voor mij duidelijk. Ik zou gaan schrijven. Verhalen vertellen zit mij in het bloed. Dat voelt niet als werken. Maar ik weet ook dat niet iedereen dat zo gemakkelijk vindt. Daarom ben ik Lara Metman Teksten begonnen. Zodat ik kan doen waar ik het meest gelukkig van word en tegelijkertijd anderen kan helpen om hun verhaal te vertellen.

 

Verder lezen?

Benieuwd naar eerdere teksten die ik heb geschreven? Bekijk mijn portfolio.

Benieuwd naar mijn eerdere opleidingen en werkervaring? Bekijk mijn Linkedin profiel.